Parchează. Plătește. Zâmbește.

Cea mai simplă și deșteaptă aplicație pentru șoferii inteligenți, acum în București, Oradea, Ploiești,
Focșani si Câmpulung Muscel !

Disponibil gratuit pe:

 

AmParcat.ro - Ghid de folosire

 

Creare cont

Meniul Cont

 1. Carduri

 2. Credite

 3. Masini

 4. Notificari

 5. Limba

 6. Numar de telefon

 7. Abonamente

 8. Prelungire automata

 9. Parcare automata

Meniul Istoric

Meniul Parcare

 1. Plata cu cardul

 2. Plata cu credite

 

Creare cont AmParcat.ro

Pentru a putea folosi aplicatia, puteti alege sa va creati un cont nou folosind adresa Dvs. de e-mail, sau sa alegeti una din celelalte doua optiuni: logare cu contul Google sau Facebook.

Pentru a va crea un cont nou, selectati optiunea Register.

 

Pasul urmator este sa alegeti varianta de cont pe care doriti sa o creati:

 • Folosind e-mailul personal (poza 1);

 • Folosind contul Google (poza 2);

 • Folosind contul Facebook (poza 3).

 

 

 

In cazul in care optati pentru crearea unui cont folosind adresa de e-mail, va rugam sa confirmati adresa Dvs. de e-mail inainte de a folosi aplicatia.

Puteți folosi atat contul Dvs. Google cat si cel de Facebook pentru a vă conecta. Nu trebuie să rețineți numele de utilizator și parolele individuale pentru fiecare cont. De asemenea, veti primi informari pe e-mailul asociat contului in legatura cu datele pe care Facebook le impartaseste cu contul AmParcat.ro.

Logarea cu oricare din optiunile prezente presupune ca datele Dvs. sunt in siguranta si nu vor fi impartasite cu alte siteuri terte.

 

Prezentare functionalitati

 

Meniul Cont / Account

Din acest meniu puteti configura contul Dvs., adauga sau sterge numere de inmatriculare, carduri, puteti sa modificati limba in care doriti sa interactionati cu aplicatia, intervalul de timp in care doriti sa fiti notificat de expirarea parcarii active, sa adaugati numarul de telefon asociat contului Dvs., sa verificati abonamentele existente, precum si activarea sau dezactivarea optiunilor “Prelungire automata” si “Parcare automata”. De asemenea din acest meniu puteti achizitiona si creditele necesare pentru plata parcarii.

Totodata, in acest meniu puteti regasi si submeniurile:

 • Feedback – prin care ne puteti trimite intrebarile Dvs. legat de aplicatie

 • Intrebari frecvente

 • Termeni si conditii

 • Privacy policy

 • User manual

 

 

 

Carduri / Cards

Puteti salva un numar nelimitat de carduri.

Fiecare card se va salva automat in momentul in care se va efectua o plata. Cardurile ce nu vor mai fi folosite pot fi sterse din acest submeniu.

Daca folositi Android, pentru a sterge un card din cont, tineti apasat pe cardul dorit iar in 2 secunde se va afisa optiunea de stergere a cardului. Folosind iOS, faceti swipe stanga pe cardul dorit si astfel va aparea optiunea de stergere a cardului.

 

 

Credite / Credits

Creditele pot fi folosite pentru plata parcarii. Totodata, alegand sa efectuati plata cu credite, puteti beneficia de optiunile Prelungire Automata si Parcare Automata, descrise mai jos.

Valoarea unui credit este echivalenta cu 1 Ron.

In anumite cazuri, pentru platile efectuate prin sistemul de credite, eliberarea locului de parcare intr-un timp mai scurt decat cel pentru care s-a achitat initial, atrage restituirea sumei suplimentare. Cazurile sunt descrise in cadrul Meniului Parcare/Parking.

Creditele pot fi achizitionate fie prin plata cu cardul din acest meniu, fie la automatele SelfPay, in baza pachetelor de credite presetate.

Creditele pot fi alocate doar pe baza numarului de telefon salvat in sectiunea Cont in aplicatie.

 

Pasii necesari pentru achizitionarea creditelor la automatele SELFPAY:

 1. La automat SelfPay alegi Am Parcat

 2. Se afiseaza mesajul : Te rugam sa introduci numarul de telefon aferent contului pe care vrei sa il incarci cu credite

 

 1. Se introduce numarul de telefon

 2. Daca nu aveti un numar de telefon setat in aplicatie, va fi afisat mesajul de eroare si se va relua procesul de la inceput pana numarul de telefon este setat in aplicatia AmParcat, in Sectiunea Cont/ Numar de telefon)

 3. Daca numarul exista, se vor afisa pachetele de credite presetate.

 

 1. Alegeti un pachet si platiti.

 

 1. Creditele vor fi vizibile in cont si primiti confirmare prin push notification

 

Masini / Cars

In acest submeniu se pot adauga autovehiculele pentru care doriti sa achitati parcarea. Puteti adauga cate autovehicule doriti in acest submeniu.

Din acest meniu puteti seta si masina implicita (default).

 

 

Notificari / Notifications

In acest submeniu se poate alege intervalul in care doriti sa fiti notificat inainte de expirarea parcarii.

 

 

 

Limba / Language

Puteti selecta intre limba romana, maghiara si engleza.

 

 

 

 

Numar de telefon / Phone number

Puteti adauga un singur numar de telefon pentru un user. Numarul de telefon inregistrat in cont este necesar pentru a putea folosi optiunea de plata cu credite.

 

 

 

 

Abonamente / Subscriptions

 

Aici puteti verifica toate abonamentele valabile.

Achizitionarea unui abonament se poate face direct din meniul Parcare, dupa selectarea zonei de parcare si actionarea butonului “Parcheaza”. In meniul de plata a parcarii, va aparea optiunea de achizitionare a abonamentelor (vezi poza 2 si 3).

Plata abonamentului se poate face atat cu cardul cat si prin intermediul creditelor.

Pentru Bucuresti, abonamentul este valabil pentru primele 2 ore de utilizare a unui loc de parcare, dupa aceasta perioada puteti folosi abonamentul, dupa aceeasi regula, doar pentru alte locuri de parcare aflate in alt parcaj, dar in aceeasi zona.

Posesorii de abonamente pentru zona 0 pot utiliza si locurile de parcare din zona 1 si 2, iar cei cu abonament pentru zona 1 pot folosi si locurile de parcare din zona 2, pe perioada de valabilitate a abonamentului.

 

 

 

Prelungire automata / Auto extend

 

Aceasta optiune poate fi folosita doar pentru plata cu credite.

Activand optiunea, parcarea se va prelungi de fiecare data automat cu intervalul minim de plata a parcarii (conform tarifului in vigoare). Veti fi insa informat de fiecare data cand perioada prelungita se apropie de final dar si de fiecare data cand parcarea este prelungita.

Optiunea parcarii automate se poate bifa si din meniul Parcare, dupa selectarea zonei de parcare si actionarea butonului “Parcheaza”. In meniul de plata a parcarii, pentru plata cu credite, va fi vizibila bifa pentru prelungirea automata (vezi poza 2).

Prelungirea se va face automat pana la oprirea parcarii sau pana la expirarea perioadei parcarii cu plata (in functie de zona/orasul unde ati parcat).

 

 

 

Parcare automata / Auto parking

Parcarea automata este modalitatea prin care Dvs. alegeti momentul in care doriti sa opriti taxarea parcarii. Cand parasiti parcarea si opriti taxarea, ultimul interval platit nu poate fi rambursat. In schimb, in anumite orase (zone), puteti continua parcarea in alte locatii din aceeasi zona (oras) pana la expirarea intervalului preplatit (vezi lista din meniul Intrebari Frecvente).

Aceasta optiune este valabila doar pentru plata cu credite. La activarea acestei optiuni, se va preselecta automat aceasta metoda de plata.

Cand se selecteaza “Parcheaza”, trebuie sa va asigurati ca aveti in cont creditele necesare pentru plata a cel putin 2 intervale minime pentru parcarea din zona respectiva.

In momentul activarii parcarii automate, veti fi taxat pentru intervalul minim de parcare si se va selecta automat prelungirea automata.

Prelungirea se va face automat pana la oprirea parcarii sau pana la expirarea perioadei parcarii cu plata (in functie de zona/orasul unde ati parcat).

Tarifarea pentru aceasta metoda se va face la fiecare interval minim presetat de catre operatorul parcarii (minut / jumatate de ora / ora).

Parcarea automata se poate porni din meniul Parcare dupa selectarea zonei de parcare si actionarea butonului “Parcheaza automat” (vezi poza 2). De asemenea, ea se poate opri din acelasi meniu, cand parasiti parcarea (vezi poza 3).

 

 

 

Daca in timpul folosirii acestei metode ramaneti fara credite, veti fi notificat inainte de expirare, pentru a va putea realimenta contul.

De asemenea, veti fi notificat in legatura cu existenta unei parcari active.

Daca ati parasit parcarea dar mai aveti timp ramas din ultimului interval minim platit, acest aspect este vizibil in meniul “Parcare”. In momentul in care alegeti o alta parcare, se va afisa in bulina mesajul “Free Parking“. Optand sa parcati, aplicatia va afisa timpul ramas pana la expirarea intervalului preplatit avand si optiunea de a prelungi parcarea (vezi poza 1 si 2).

 

 

 

 

Meniul History/Istoric

In acest meniu puteti regasi toate parcarile efectuate pentru toate autmobilele salvate in cont, precum si parcarile in curs.

 

 

 

Meniul Parcare / Parking

In anumite orase (vezi lista din meniul Intrebari Frecvente), exista o prevedere conform careia daca ati platit o ora pentru o anumita zona, puteti utiliza acea ora in orice alta parcare din zona respectiva. In aceasta situatie ora valabila va fi valabila pana la expirare, de la momentul initierii.

Exemplu: Daca parcati in locul nr. 1 in zona 1 la ora 15:00 iar dupa 10 minute plecati catre locul nr. 10 tot in zona 1 si ajungeti la 15:20 inseamna ca din ora preplatita mai aveti 40 de minute care pot fi folosite.

Daca in momentul platii parcarii alegeti sa achitati cel putin doua intervale minime de plata dar parasiti parcarea mai devreme de expirarea timpului din primul interval, veti primi retur suma achitata pentru intervalele ramase, incepand cu cel de-al doilea.

Exemplu: Daca achitati 2 intervale de cate o ora fiecare, dar parasiti parcarea dupa 50 minute, vi se vor returna in cont creditele aferente celui de-al doilea interval (a doua ora) si veti mai putea parca urmatoarele 10 minute oriunde in zona pentru care s-a achitat parcarea. Va rugam sa consultati lista cu orasele unde este valabila optiunea de plata a parcarii la nivelul intregii zone ( Meniul Intrebari frecvente ).

Daca ati ales sa platiti un interval minim de plata si ati selectat Prelungire Automata dar opriti parcarea in orice moment dupa prelungire, nu se va rambursa ultimul interval achitat, dar veti avea dreptul sa parcati oriunde in zona respectiva pe durata intervalului de timp ramas. Va rugam sa consultati lista cu orasele unde este valabila optiunea de plata a parcarii la nivelul intregii zone.

In cazul platii in avans cu cardul, valoarea returnata vi se va aloca in cont sub forma de credite pe care le puteti folosi pentru urmatoarele parcari.

 

Plata cu cardul

Pentru a efectua plata, nu trebuie decat sa accesati meniul Parcare, iar aplicatia va detecta automat strada si va afisa tariful orar al zonei. Puteti alege orice perioada si o puteti prelungi de oriunde, oricand. Veti fi atentionat inainte de expirarea parcarii, fara nici o grija ca parcarea va expira.

 

Daca in timpul parcarii doriti sa activati optiunea de Prelungire Automata a parcarii, trebuie sa stiti ca plata intervalelor prelungite automat se poate face doar cu credite. Daca nu aveti credite disponibile in cont, veti fi indrumat catre meniul de credite pentru a putea achizitiona cu cardul unul dintre pachetele predefinite.

Cardul se va salva in cont dupa prima utilizare si fiecare card nou folosit va fi adaugat in contul Dvs. pentru o folosire ulterioara.

In cazul in care doriti sa efectuati plata direct cu cardul, optiunile Prelungire automata si Parcare automata nu pot fi utilizate.

 

Plata cu credite

Pentru a efectua plata, nu trebuie decat sa accesati meniul Parcare, iar aplicatia va detecta automat strada si va afisa tariful orar al zonei. Puteti alege orice perioada si o puteti prelungi de oriunde, oricand. Veti fi atentionat inainte de expirarea parcarii, fara nici o grija ca parcarea va expira.

 

 

Daca activati Prelungire automata, veti fi notificat de fiecare data inainte de expirarea intervalului preplatit. Puteti prelungi in orice moment intervalul de parcare actionand butonul “Prelungeste”.

De asemenea, puteti oricand activa/inactiva optiunea de Prelungire Automata prin actionarea butonului “Prelungeste” in timpul parcarii.

 

In cazul in care folositi Parcarea Automata, aceasta metoda de plata va fi intrerupta fie prin apasarea butonului Stop, fie la expirarea perioadei de parcare cu plata (in functie de zona/orasul unde ati parcat).

 

SUPORT CLIENTI

ID SOLUTIONS TECH SRL

Telefon: +40722.555.147

E-mail: contact@amparcat.ro

Ultima actualizare 28.07.2020